Tantra & Shibari continues – Copy

Het vervolg op de tantra & shibari workshop
Tantra & Shibari continues….

De mogelijkheden van tantra & shibari zijn eindeloos en is er zoveel meer te ontdekken.

We gaan deze dag veel in op uitgebreidere shibari technieken en op de dynamieken die ontstaan zoals power dynamics, de dans tussen de polariteiten, leiden en volgen. Mijn stijl shibari is vanuit tantrische verbinding.

Hoe maak je verbinding en hoe blijf je in verbinding?
Hoe kun je elkaar op een fijne manier ‘aanraken’?
passioneel, kwetsbaar, spannend, dwingend of erotisch?
Hoe communiceer je subtiel en non verbaal, wat zijn de signalen van elkaars lichaam?
Wat betekent het om iemand te openen? Wanneer gaat iemand dicht?
Welke sensaties voel je in je lichaam?
Hoe ‘dans’ je met elkaar door gebruik te maken van aanraking en touwen?

Deze dag is bedoeld voor iedereen die al basis kennis tantra & shibari heeft.
Minimaal de basis knopen SCT, DCT en fricties.
Techniek is niet het allerbelangrijkst, maar als je de techniek een beetje beheerst kun je je beter focussen op de verbinding.
Als je de basis techniek niet beheerst is het aan te raden de tantra & shibari basics te volgen op 24 februari of via een privé sessie met mij de basis te leren.

Je mag deze dagen helemaal je eigen tempo volgen.
In een groep met anderen kun je van elkaar leren en elkaar support geven.

We zien jullie graag!

Japanse bondage, Shibari of Kinbaku, is een prachtig spel van verbinding. Het heeft zoveel elementen in zich en het is elke keer weer anders om te geven en te ontvangen. Het kan gaan van sexy en fun, meditatief en stil, naar emotioneel bevrijdend en diep, naar kinky en dominant.
Shibari maakt de polariteiten in ons samenspel heel zichtbaar. De een neemt de leiding, de ander laat zich meenemen/volgt. Hoe is het om in je leiderschap te stappen, kun je de controle loslaten en je overgeven? 

Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen. Ook besteden we dit weekend aandacht aan het spel van overgave en leiden en hoe je je lichaam en al je zintuigen kunt gebruiken om iemand in overgave te leiden.

Tantra gaat over liefdevolle verbinding, allereerst met jezelf en vandaaruit met de ander. Vanuit tantra ga je bewust op onderzoek naar je eigen lichaam, je emoties, je wensen en verlangens, je grenzen. Van daaruit maak je contact en leer je verbinding aan te gaan met de ander.

Is dit weekend voor mij?

De workshop is geschikt voor iedereen met basis kennis tantra & shibari. Dit kan je eventueel nog volgen op 24 februari T&S basics of in een privé sessie met mij.
Als je ergens anders ervaring hebt opgedaan, mag dat natuurlijk ook, als je twijfelt of je achtergrond dan voldoende is kun je even contact met me opnemen.  
Je kan meedoen met je partner of een gelegenheidspartner.

In al mijn trainingen gaat het om spelen en diepgang. Er is geen ‘seks’, wel intimiteit. Je bent altijd vrij om alleen met je partner de oefeningen te doen. Er is deze dag wel mogelijkheid om te wisselen.

Door wie?

Deze dag word gegeven door Silvia, ondersteund door support team.
Ik werk als coach in intimiteit, persoonlijke ontwikkeling en relaties. Ik beoefen 11 jaar shibari en nog langer tantra en sinds een paar jaar ook tao. Ik heb een grote passie voor alle vormen van verbinding, aanraking en bewustwording. Shibari is vooral een grote passie
Ik creëer graag plekken waar we vrij kunnen bewegen, waar we op een speelse en kwetsbare manier met elkaar kunnen verbinden. Plekken waar we plezier kunnen ervaren zonder conditionering, en waar we kunnen spelen met thema’s rond intimiteit en diepe verbinding.

Dorien
Touw en tantra zijn al dik tien jaar twee grote liefdes in mijn leven. Ik houd van alles van touw: het gevoel op mijn huid, de geur, het geluid als het de grond raakt. En ik houd van de interactie en de intimiteit die je samen laat ontstaan. Soms sensueel en zacht, en soms heftiger en met intense sensaties. Ik geniet enorm van niet weten wat er komt, me overgeven en toch invloed hebben op het geheel. Het is een samenspel waarin ik mijn speelsheid kwijt kan. Waarin ik me zowel gevangen als geborgen kan voelen en zowel sexy als sereen.

Sil assisteren als haar model of ‘rope bunny’ vind ik elke keer een feestje. Door de fijne manier waarop zij de workshops opbouwt en haar ervaring met dynamieken binnen koppels, ontstaat er altijd een veilige bubbel waarin alles er kan zijn. Zo mooi hoe mensen elkaar dan op nieuwe en diepere lagen ontmoeten. Daar leer ik zelf ook altijd van. Wat ik iedereen daarbij zelf graag wil meegeven, is de vrijheid om lekker te spelen. Die serieusheid even inruilen voor verwondering en nieuwsgierigheid. Laten we plezier hebben!

Praktische informatie en data

Wanneer: zaterdag 2 maart 2024
Welkom 10.00 ~ start 10.30 tot 17.00

Waar: Dojo Natural Bliss, Capelle aan den IJssel 
Max 5 koppels

Investering: 300 per persoon, inclusief heerlijke lunch

Aanmelden kan door een ticket te kopen per koppel, je kan ook komen met een gelegenheidspartner. Als je alleen wilt komen kun je contact met mij opnemen, misschien kunnen we je matchen.

Annulering >8 weken voor de training dan ontvang je je inschrijfgeld terug
Annulering tussen 8-1 week voor de training, omboeken mogelijk naar een ander event
Annulering < 1 week voor het event helaas geen refund mogelijk

Hennep touwen neem ik mee en kun je eventueel ook kopen. Ook kun je zelf een set shibari touwen aanschaffen of je eigen touwen meenemen. Gebruikelijk is natuurlijk hennep of jute.