Tantra & Shibari

Shibari of Kinbaku is een prachtig erotische kunst van verbinding. Verbinding door gebruik te maken van touwen.
Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking.

De dagworkshop Tantra & Shibari geeft jullie tools om dit te ervaren. In een veilige setting gaan we grenzen opzoeken en verleggen om zodoende nog meer vrijheid te creëren in ons bestaan. Evenals tantra streeft shibari geen doelen na maar geeft ruimte voor een bewust onderzoek naar jouw grenzen en naar jouw mogelijkheden.

Gebonden worden beperkt je in je fysieke vrijheid. Welke gevolgen heeft dat voor jou op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau? Iemand binden vraagt creativiteit en aanwezig zijn bij de ander, wat doet dit met jou, kun je aanwezig zijn?

Deze workshop is gericht op het ervaren wat de combinatie tantra & shibari met jou kan doen. De leidraad in tantra is prana en de prana zal dus ook de leidraad zijn van deze lesdag. Prana is onze neutrale en vrije levensenergie en vanuit deze energie gaan we de fysieke vrijheid beperken en heel bewust ervaren binnen een veilige omgeving. We beginnen deze dag met een massage en in de middag spelen en verdiepen met touw.

De filosofie achter de workshop “Tantra & Shibari”

Shibari of Kinbaku komt oorspronkelijk uit Japan van de krijgskunst Hojōjutsu, de kunst waarbij gevangenen werden vastgebonden. Sinds de vorige eeuw wordt het gebruikt als kunstvorm, voor de opwinding, diepe emotionele verbinding, als manier om pijn toe te brengen en nog zoveel meer.
Uiteindelijk is het voor iedereen heel persoonlijk wat het met je doet.

Buiten de schoonheid heeft shibari kwaliteiten in zich zoals het verleggen van grenzen en het ervaren van expansie op een zachte gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen en expansie tegen op fysieke of emotionele gebieden. Het kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn, naar pure passie. Het is altijd anders en verrassend. In onze visie onderzoeken we dit allemaal en kan dit bovenkomen, in een veilige en speelse setting.

In tantra gaat het om verbinding allereerst met jezelf en vandaaruit verbinding met de ander.
Een belangrijk uitgangspunt van tantra is dat er geen doel is. In tantra mag alles gevoeld worden. Door massage, ademhaling en aanraking gaat energie (prana) door ons lichaam stromen en hierdoor ontstaat mogelijke bewustwording. De basis van tantra is gelijkwaardigheid, het opbouwen vertrouwen, overgave en doelloosheid.

Voor wie is deze workshop geschikt?

De workshop is geschikt voor iedereen die op onderzoek wil en een ontdekkingsreis wil maken.
Je kan meedoen met je partner of een gelegenheidspartner en je kan ook als trio meedoen. Je hoeft niet al heel veel ervaring binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop. We nodigen je uit te komen zoals je je voelt en je uitdagingen en grenzen te voelen vanuit wederzijds respect. 

Praktische informatie & data

Zondag 4 december 2022
Zaterdag 4 februari 2023
Zaterdag 25 maart 2023

Centrum Sensibel in Capelle a/d IJssel
Inloop vanaf 10 uur en om 10.30 beginnen we tot 17.00
Kosten 200 euro per koppel incl. vegetarische lunch, thee

Aanwezig zijn matrasjes met overtrek en shibari touw (hennep).
Zelf meenemen: grote en kleine handdoek, eventueel sarong/omslagdoek, dekentje of doek om de ontvanger tijdens de massage af te dekken, je favoriete massage olie (liefst geurloos).
Als je zelf al touw hebt mag je deze natuurlijk ook meenemen, we nemen ook touw mee om te gebruiken tijdens de workshop en ook hebben we nieuw hennep touw te koop.

Aanmelden via silvia@naturalbliss.nl of bellen 0618656698 met vermelding van jullie namen en in het geval van gelegenheidspartner twee e-mail adressen.
Als je geen partner hebt kunnen we je misschien matchen met iemand, neem ook even contact op.

Door wie?

Deze workshop wordt gegeven door Silvia samen met een fijn support team.

De workshops Tantra & Shibari heb ik zo’n 5 jaar samen met Johan van Tantra-Atma gegeven. Johan is gespecialiseerd in verschillende mooie tantrische massages. Voor meer informatie over Johan kun je kijken op www.tantra-atma.nl