Tantra & Shibari – verdiepend weekend

Een weekend voor iedereen die meer verdieping zoekt in tantrische verbinding en shibari rope art

In dit lange Tantra & Shibari weekend gaan we dieper in op tantrische verbinding door aanraking en door verdiepende shibari technieken.

We onderzoeken hoe je verbinding kunt maken en in verbinding kunt blijven, met elkaar én met jezelf. Hoe kun je elkaar emotioneel raken? passioneel, kwetsbaar, spannend, dwingend of erotisch.

We gaan spelen met subtiele en non verbale communicatie en we leren luisteren naar de signalen van elkaars lichaam.
Wat betekent het om iemand te openen? Wanneer gaat iemand dicht? Welke sensaties voel je in je lichaam?
Hoe ‘dans’ je met elkaar door gebruik te maken van aanraking en touwen?

We gaan in op uitgebreidere shibari patronen en onderzoeken elementen als geven en ontvangen, leiden en volgen, overgave en aanwezig zijn.

We gaan dieper in op energetische verbinding, op ademhaling, hoe je dit kunt gebruiken en hoe je dit door je lichaam kunt leiden.

Dit weekend is bedoeld voor iedereen die al basis ervaring shibari heeft. Minimaal de basis knopen SCT, DCT en fricties. Techniek is niet het allerbelangrijkst, maar als je de techniek een beetje beheerst kun je je beter focussen op de verbinding. Als je de basis techniek niet beheerst is het aan te raden een basis dag workshop te volgen of een privé workshop.

We nemen de tijd voor alles wat bovenkomt, terugkerende patronen in jezelf of in je relatie. In een groep met anderen waar je van elkaar kunt leren en elkaar support kunt geven.

We gaan genieten van speelsheid, van diepgang, van echte verbinding, van een prachtige sfeervolle locatie, en van heerlijk eten.

We zien jullie graag in dit verbindende weekend.
Johan en Silvia

De filosofie achter de workshop “Tantra & Shibari”

Shibari of Kinbaku komt oorspronkelijk uit Japan van de krijgskunst Hojōjutsu, de kunst waarbij gevangenen werden vastgebonden. Sinds de vorige eeuw wordt het gebruikt als kunstvorm, voor de opwinding, diepe emotionele verbinding, als manier om pijn toe te brengen en nog zoveel meer.
Uiteindelijk is het voor iedereen heel persoonlijk wat het met je doet.

Buiten de schoonheid heeft shibari kwaliteiten in zich zoals het verleggen van grenzen en het ervaren van expansie op een zachte gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen en expansie tegen op fysieke of emotionele gebieden.

Het kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn, naar pure passie. Het is altijd anders en verrassend. In onze visie onderzoeken we dit allemaal en kan dit bovenkomen, in een veilige en speelse setting.

In de tantrische visie van de Tibetaans Boeddhisme Kum Nye, ook wel rode tantra of de tantra van de linker hand, kent men geen doel maar zijn de gevolgen van de visie een mogelijke transformatie van inzichten en gevoelens.
Deze tantra stroming kenmerkt zich onder andere door massage en aanraking.

De Kum Nye visie gaat uit van 4 belangrijke pijlers die leiden tot deze groei en inzichten. Deze pijlers zijn 1) Vertrouwen, 2) Overgave, 3) Gelijkwaardigheid, 4) Doelloosheid.
Door massage en aanraking wordt prana (energie) opgewekt. Prana is een neutrale energie die in ons lichaam aanwezig is.
In dit weekend gaan we dieper in op sexuele energie en prana energie en hoe dit kan laten stromen door je lichaam.

Voor wie?

Dit weekend is voor:
* (gelegenheids)koppels in alle samenstellingen (dit kan ook als trio of viertal) met basiskennis Shibari
* iedereen die op onderzoek wil naar elkaar, naar verdieping in de liefde en naar vrijheid in zichzelf.

Door wie?

Dit weekend begeleid ik samen met Johan van Tantra Atma. Johan en ik werken ondertussen al zo’n 4 jaar samen in onze workshops Tantra & Shibari. Johan brengt rust, heerlijke massages, en een fijne bedding. Ikzelf breng liefde voor touwtjes, speelsheid en diepgang.

Johan – Tantristisch masseur en teacher in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.
Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang).
Ik heb ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans.
Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies.
Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt.
Ook organiseer ik samen met collega’s diverse weekeinden met diverse thema’s in het voor- en najaar.

Silvia – Ik speel al jaren met Shibari en heb een grote passie voor deze diepe, kwetsbare en prachtige kunstvorm. Ik heb zoveel geleerd over mijn schild en over mijn kwetsbaarheid, over mijn verlangens, over mezelf openen en in mijn kracht komen en dit deel ik graag met anderen.
Ik organiseer graag workshops en plekken waar we vrij kunnen bewegen, uit ons hoofd in ons lichaam, en waar we op een speelse en kwetsbare manier met elkaar kunnen verbinden. Plekken waar we plezier kunnen ervaren zonder conditionering, en waar we kunnen spelen met thema’s rond intimiteit en diepe verbinding.

Praktische informatie

Wanneer
Donderdag 5 mei tot zondag 8 mei 2022.
Op donderdag is er een verzorgd diner vanaf 18.00 uur en starten we om 19.30 uur. Vrijdag en zaterdag is er een programma overdag en in de avond. We ronden af op zondag om 16.00 uur.

Waar
We hebben de bijzonder sfeervolle locatie New Eden tot onze beschikking, omgeven door prachtige natuur, een fijne woon- en eetkamer met open haard en 2- (3- of 4-) persoons kamers met eigen badkamer en toilet.

Verzorging
We worden volledig verzorgd met heerlijk vegetarische maaltijden, snacks, fruit en drinken. De gepassioneerde kok en medewerkers van New Eden zorgen voor lekkere biologische en vegetarische maaltijden.
Als je dieetwensen hebt horen we dat graag bij je inschrijving.

Kamers
Voor elk koppel is er een geheel verzorgde 2 (of 3- of 4-) persoonskamer met eigen badkamer en toilet inclusief opgemaakte bedden en handdoeken.

KOSTEN
De kosten voor de retraite zijn €615,- per persoon alles inclusief

Aanmelding
Aanmelden kan via deze link
Mocht je vragen hebben, bijvoorbeeld of deze training voor jullie is of wat jullie kunnen verwachten, kun je contact opnemen met Silvia

COVID-19
Als het nodig is kunnen we je vragen om een test te doen vlak voor de retreat, dit kan ook een serologische test (antistoffen) zijn.
Als de retraite wegens overheidsmaatregelen niet door kan gaan, ontvang je het volledige bedrag terug.

ANNULERING
* Bij inschrijving vragen we een aanbetaling van 215 euro per persoon. Na deze aanbetaling zijn jullie verzekerd van jullie plek. De restbetaling van 400 euro per persoon ontvangen we graag (je ontvangt daarvoor een mail) 5 weken voor aanvang van het weekend.
* Bij annulering voor deze 5 weken ontvang je de aanbetaling terug, min €30 euro administratie kosten pp.
* Bij annulering binnen 5 weken voor het weekend is omboeken van de aanbetaling mogelijk en krijg je een eventueel restbedrag terug.
* Bij annulering 2 weken voor het weekend is helaas geen terugbetaling mogelijk, maar als we je plek kunnen vullen ontvang je het bedrag minus de aanbetaling terug.