Tantra Shibari in Frankrijk

We nodigen je graag uit voor deze bijzondere week vol onderzoek naar verbinding, speelsheid, uit je hoofd in je lichaam, grenzen, wensen en overgave. We gaan genieten van een vakantie op de mooie plek Sadhaka in Frankrijk, en een workshop vol diepgang. De prachtige omgeving, samenzijn en heerlijk eten dragen allemaal bij aan een onvergetelijke ervaring.

Knopen, geknoopt worden, masseren, grenzen verkennen, overgave en leiden, diepgang, dansen, en mediteren zijn de ingrediënten van deze week.

Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking. Zowel voor de ontvanger als de gever kun je hierin tegen grenzen, uitdagingen of emoties aanlopen. Vanuit de tantra kunnen deze thema’s aangeraakt en onderzocht worden.

Shibari of Kinbaku is een prachtig erotisch spel van verbinding. Naast de kunstzinnige schoonheid van het knopen gaat het om de verbinding en het vertrouwen die je met elkaar aangaat. Hoe ervaar je het om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten? Kun je er zijn, daar waar de ander zich volledig aan je overgeeft?

Tantra & Shibari is een unieke combinatie van speelse intimiteit. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is zoveel te ontdekken. Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen. Ook gaan we in op het spel van overgave en leiden en hoe we ons lichaam en al onze zintuigen kunnen gebruiken om met elkaar in verbinding te zijn.

De visie van Tantra & Shibari

Shibari of Kinbaku komt oorspronkelijk uit Japan van de vechtkunst Hojo-jutsu, de kunst waarbij gevangenen werden vastgebonden. Deze wijze van bondage is later uitgegroeid tot een kunst waarbij de schoonheid van het knopen belangrijk is.
Buiten de kunst heeft shibari veel andere kwaliteiten in zich. Eén ervan is het verleggen van grenzen op een zachte gecontroleerde manier. Door gebonden te worden maar ook door te binden kom je grenzen en dieptes tegen op fysieke of emotionele gebieden. Het is haast niet te omschrijven hoe dit voelt, pas als je het ervaart voel je de diepte ervan. 
Shibari kan gaan van speels naar emotioneel bevrijdend, naar totale overgave en aanwezig zijn, naar diep meditatief en helend, maar ook sexy en fun. Het is altijd anders en verrassend. Het kan gaan om pure passie, maar ook om emotionele ontlading. 

In de tantrische visie van de Tibetaans Boeddhisme Kum Nye kent men geen doel maar is een mogelijke uitkomst van de visie de transformatie van inzichten en gevoelens. De Tibetaans Boeddhistische Kum Nye visie gaat uit van 4 belangrijke pijlers die leiden tot deze groei en inzichten. Deze pijlers zijn 1) Vertrouwen, 2) Overgave, 3) Gelijkwaardigheid, 4) Doelloosheid. Deze peilers vormen samen met prana de leidraad binnen een tantrische sessie of massage. Prana is een neutrale energie die in ons lichaam aanwezig is. Tijdens deze week leer je prana op te wekken en te gebruiken in de verbinding met elkaar.

Voor wie is deze week?

De workshop is geschikt voor iedereen die een ontdekkingsreis wil maken in de wereld van tantra en shibari.
Je komt jezelf op verschillende lagen tegen tijdens een workshop als dit.
Mooie nieuwe ervaringen, en soms ook emotionele en confronterende ervaringen.

We nodigen je uit te komen zoals je je voelt en je uitdagingen en grenzen te voelen vanuit wederzijds respect.
Wij als team gaan graag met jullie de diepte in en geven steun daar waar nodig.

Je kan alleen meedoen of met je partner of een gelegenheidspartner en je kan ook als trio meedoen. Je hoeft niet al heel veel ervaring binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop.

Door de internationale belangstelling voor deze cursus, is het mogelijk dat de workshop in engels en nederlands wordt gehouden.

Wie zijn wij?

Johan

Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk(massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). Ik heb er geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage kan hebben op het lichamelijk, emotioneel en geestelijk welzijn. Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow, en de integratie van duo yogatechnieken en meditatieve technieken in een behandeling geven een stabiele basis voor het geven van tantristische sessies. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies.

Silvia

Ik speel al jaren met Shibari en heb een grote passie voor deze diepe, kwetsbare en prachtige kunstvorm.

Shibari heeft me veel geleerd over mijn kwetsbaarheid en over mijn schild, over leiding nemen en mezelf overgeven, het stuk mannelijk in mij en mijn vrouwelijk.
Shibari brengt voor mij een diep bewustzijn, het maakt polariteiten in mij zichtbaar die ik hierdoor heb kunnen integreren.

Als ik met touwen speel, dan komt een diepe liefde boven voor degene die zich laat leiden en aan mij overgeeft, of andersom hetzelfde als iemand mij kan meenemen in overgave. Vanuit daar kan alles ontstaan, altijd anders en altijd weer verrassend.

Info

Datum: Zaterdag 9 juli tot Zaterdag 16 juli, 2022 in Orsènnes France

Programma

10.00 – 12.30 Tantra & Shibari ervaring (6 ochtenden)

2.30 – 5.30 pm Tantra & Shibari ervaring (5 middagen)

21.00 avond activiteit (optioneel) zoals een play party, mantra’s zingen, ecstatic dance…

De week begint met een openings ritueel op de eerste avond. Halverwege de week is er een vrije middag om zelf in te vullen voor een wandeling in de mooie omgeving, een boek lezen uit de bibliotheek, in het meertje zwemmen, in de sauna heerlijk zweten, of simpel chillen in een hangmat en dagdromen over het leven. 

De week sluiten we op de laatste avond samen af. Na het ontbijt op zaterdag is het tijd om afscheid te nemen. 

Aanmelden

Voor vragen over deze week kun je contact opnemen met mij of johan@tantra-atma.nl

Aanmelden voor deze week kan via het inschrijfformulier van Sadhaka.

Door de internationale belangstelling kan de voertaal in de cursusweek Engels en Nederlands zijn

Prijzen

De prijs van de workshop bedraagt €350 euro

De all in verblijfkosten van Sadhaka voor het seizoen van 2022 zijn:

  • 6 persoons kamer 520 euro + cursusprijs
  • 3  persoons kamer 600 euro + cursusprijs
  • 2  persoons kamer 660 euro + cursusprijs
  • 1  persoons kamer 760 euro + cursusprijs
  • Eigen tent 550 euro + cursusprijs
  • Eigen caravan/camper 580 euro + cursusprijs
  • Sadhaka tent 605 euro + cursusprijs
  • Sadhaka caravan 645 euro + cursusprijs

Prijzen zijn p.p. all in, 7 overnachtingen, maaltijden, drankjes bij de maaltijden, fruit, koffie en thee, en de avondactiviteiten. Alcoholische dranken tegen kleine vergoeding