Tantra & Shibari experience weekend

We nodigen je graag uit voor een lang en verdiepend ‘Tantra & Shibari” weekend van 16 tot 18 december.

Knopen, geknoopt worden, masseren, ervaren, grenzen verkennen, overgave en leiden, diepgang, dansen, mediteren en speelsheid zijn de ingrediënten van dit weekend.

Dit weekend gaat over verbinding met jezelf en met elkaar en over het vinden van nieuwe manieren om dit te doen.

Het gaat over overgave en helemaal aanwezig zijn bij elkaar. Het gaat over diepgang en speelsheid. Vanuit speelsheid kunnen we de conditionering loslaten over hoe intimiteit eruit zou moeten zien. Het heeft geen vorm en alles is mogelijk in wederzijdse toestemming.

 

Tantra is gericht op geestelijke verruiming en emotionele en lichamelijke bevrijding. In de tantra ligt de nadruk op bewustwording door middel van meditatie, ademhaling en het ervaren van aanraking. Zowel voor de ontvanger als de gever kun je hierin tegen grenzen, uitdagingen of emoties aanlopen. Vanuit de tantra kunnen deze thema’s aangeraakt en onderzocht worden.

Deze tantra is vanuit de visie van de Vajrayana en de Kum Nye traditie, ook wel rode tantra of de tantra van de linker hand. De Vajrayana en Kum Nye stroming uit het Tibetaans tantrisch Boeddhisme kenmerkt zich onder andere door massage en aanraking. Door massage en aanraking wordt prana (energie) opgewekt. In dit weekend leer je wat prana is en hoe je prana kan aanmaken en laten stromen. We gaan nog een stapje verder met de fire snake massage waar we de kundalini energie ontwaken om die energie vrij te kunnen laten stromen en te kunnen ervaren.

Shibari of Kinbaku is een prachtig erotisch spel van verbinding. Naast de kunstzinnige schoonheid van het knopen gaat het spel van sexy en fun, naar emotioneel bevrijdend en diep, naar totale overgave en aanwezig zijn.
Hoe ervaar je het om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten? Kun je er zijn, daar waar de ander zich volledig aan je overgeeft?
De mogelijkheden van Shibari zijn eindeloos en is er zoveel te ontdekken op het gebied van techniek, spelen met polariteiten, in je kracht komen en de ander in overgave leiden.

Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Beheersing van techniek, weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen. Ook besteden we dit weekend aandacht aan het spel van overgave en leiden en hoe we ons lichaam en al onze zintuigen kunnen gebruiken om iemand in overgave te leiden.

Is dit weekend voor mij?

De workshop is geschikt voor iedereen die op onderzoek wil en een ontdekkingsreis wil maken. Je kan meedoen met je partner of een gelegenheidspartner en je kan ook als trio meedoen. Je hoeft niet al heel veel ervaring binnen de tantra of shibari te hebben voor deze workshop. We nodigen je uit te komen zoals je je voelt en je uitdagingen en grenzen te voelen vanuit wederzijds respect. Wij als team gaan graag met jullie de diepte in.

Programma

Vrijdag:

18.00-19.00 uur aankomst landen en settelen soep & snacks
19.30 dansen en aarden in de ruimte
20.00 intro, voorstellen en kennismaking
20.30 Tantra prana flow massage

Zaterdag:

08.30 Ontbijt
10.00 uur ervaren met touw en knoop technieken
13.00 uur lunch
15.00 uur leading en surrender oefeningen en Shibari technieken
18.30 uur diner
20.00 Play Party Tantra & Shibari

Zondag:

08.00 quantum light breath meditatie “Sunrise of the Soul”
09.15 ontbijt
10.15 5 elementen massage
13.00 uur lunch
14.00 Tantra & Shibari sessie geven of ontvangen
15.30 delen en afsluiting
16.00 afscheid, inpakken en vertrek

Praktische informatie en data

Wanneer: Van vrijdag 16 december 18 uur tot zondag 18 december 17 uur 2022

Waar: centrum voor zingeving in Luttelgeest 

https://www.centrumvoorzingeving.com/

Prijs: 395 euro per persoon

all inclusief vegetarische maaltijden. twee keer ontbijt, twee keer lunch en één keer diner met koffie/thee/sap snacks en tussendoortjes.. Twee overnachtingen op een twee persoons kamer met gebruik van gezamenlijk sanitair. Alle lessen in de ochtend, middag en avond.

Wat neem je mee?
Dekbed en kussens zijn aanwezig.
Wel meenemen:
een dekbed overtrek, kussensloop en matrashoes en handdoeken.
Massage olie.
Fleece of andere deken om op te liggen tijdens massage.
Grote en kleine handdoek voor tijdens de massage.
Serong of omslagdoek, kleding comfy & sexy, iets waar je blij van wordt voor de playparty.
Je eigen touw of speeltjes als je wilt.

Touw is aanwezig om te gebruiken, en ook te koop, vraag ons even naar de mogelijkheden

Ik werk al een aantal jaar samen met Johan in de combinatie Tantra & Shibari. Johan brengt rustige tantrische energie en ik breng liefde voor touwtjes, diepgang en speelsheid.

Johan

Johan 2

 www.tantra-atma.nl
Tantristisch masseur en coach in de Tibetaanse Boeddhistische stroming Kum Nye.

“Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages en coaching en hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep me in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Ik heb ervaringen opgedaan bij de Rasayana Tantra Academie in Rotterdam. Ik volgde daar diverse scholingen van nationale en internationale docenten in diverse tantra disciplines. Verder ben ik ook actief buiten Nederland en Europa. Ik werk regelmatig als gast body-worker op diverse evenementen en ik werk nauw samen met een collega uit München bij diverse cursussen en opleidingen waarbij “De Shift” een jaarlijks hoogtepunt is. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om vooral de mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt”.