Natural Bliss

Shibari, Polarity & Play

We nodigen je graag uit voor deze verdiepende 2 daagse workshop met playparty op 20 & 21 april in Amsterdam.

Shibari is een manier om diep met elkaar in verbinding te zijn, als een erotische dans tussen polariteiten. Door de polariteiten te onderzoeken in jezelf en met de ander kan je zoveel verschillende kanten en lagen in jezelf leren kennen en integreren. Shibari is een spel van overgave en leiding nemen, angst en moed, mannelijk en vrouwelijk, al deze elementen komen boven. Je ontdekt verschillende lagen in jezelf, door te kijken naar verborgen verlangens, diepe rauwe lagen in jezelf, het ontdekken van je dominante kant, je onderdanige kant, je kwetsbare kant, misschien de angst om je te uiten en dan de moed om het wel te doen. 
De geur, de touwen die een weg zoeken over het lichaam, het ritme, het geluid, de ademhaling, alles speelt een rol. 

We zijn vaak zo gewend in ons hoofd te zijn & controle te houden. Shibari leert je om dit los te laten en alles te laten gebeuren. Het spel kan gaan van sexy en fun, naar emotioneel bevrijdend en diep, naar totale overgave en aanwezig zijn. 

Dit weekend leer je hoe je iemand mee kan nemen op een reis in overgave, hoe je alle lagen in jezelf hierin kan meenemen, hoe je kan spelen met polariteiten, niet alleen de voor de hand liggende mannelijk en vrouwelijk, maar ook schaduw en licht, verlangen en behoefte, angst en moed en alle polariteiten die je zelf graag wilt onderzoeken. Als je alles mag voelen in jezelf kan je energie vrij stromen.

Er zijn geen ingewikkelde knopen nodig om een diepe verbinding aan te gaan, toch zal de ontvanger dieper kunnen zakken als ze voelen dat je weet wat je doet. Weten waar je zachter en waar je de touwen harder kan vastmaken of hoe je een lichaam goed kan leiden zorgt ervoor dat de ander dieper kan ontspannen. Dit weekend gaan we spelen met touw, maar je leert ook veel technieken.

Deze prachtige Quote van shibari artist Steven James verwoord het zo mooi:
“Good bondage comes with good technique...
Truly great bondage comes from good technique, combined with a soul that hungers to create beauty, together with an open loving heart that is compelled to give more than is taken.

If the rope is laid on a body with a sense of love, and the intertwining of the souls, then any imperfection of the bondage only adds to the perfection of the moment, not diminishes it”

De workshop is geschikt voor iedereen die op onderzoek wil naar alle verborgen lagen in jezelf en de verbinding met de ander. Je hoeft geen ervaring te hebben voor deze workshop. Iedereen is welkom, je kan meedoen met je partner of een gelegenheidspartner, maar je kan ook alleen komen, dan proberen we je te matchen. We houden wel balans.

Over silvia
Shibari heeft me veel geleerd over mijn kwetsbaarheid en over mijn schild, over leiding nemen en mezelf overgeven, het stuk mannelijk in mij en mijn vrouwelijk. Shibari brengt voor mij een diep bewustzijn, het maakt polariteiten in mij zichtbaar die ik hierdoor heb kunnen integreren. Als ik met touwen speel, dan komt een diepe liefde boven voor degene die zich laat leiden en aan mij overgeeft, of andersom hetzelfde als iemand mij kan meenemen in overgave. Vanuit daar kan alles ontstaan, altijd anders en altijd weer verrassend.

Over Eveline
Soul sister en prachtig sensuele vrouw Eveline kan geen knoopje leggen, maar kan intens genieten van touwen. Ze heeft alle kanten en emoties van het leven, van sexualiteit en sensualiteit doorleeft. Ze is aanwezig om je te supporten en nog dieper te laten ervaren daar waar nodig.

Over Dolores
Dolores is organizer 3.0, lief, toegankelijk, wijs, en voelt supergoed aan wat nodig is. Ze is aanwezig om iedereen te supporten en verzorgen daar waar nodig.

Practische info:
Waar: De Ruimte, Weesperzijde 79, Amsterdam
Tijd: Zaterdag 20 april 2019 10.30 – 22.30 & Zondag 21 april 10.30 – 16.30
Prijs: 250 euro pp. Je kan alleen komen of als (gelegenheid)stel (we houden wel de balans)
We zorgen voor thee, koffie en lekkere hapjes, verdere maaltijden potluck of een hapje in de omgeving van de ruimte
Inschrijven of vragen: stuur me een mailtje silvia@naturalbliss.nl